Széchenyi 2020
Széchenyi 2020

Kocsi Zoltán egyéni vállalkozó technológiafejlesztés pályázata

  • a kedvezményezett neve: Kocsi Zoltán egyéni vállalkozó
  • projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00660
  • a szerződött támogatás összege: 24 804 220 Forint
  • a támogatás mértéke: 70%
  • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.06.30.

A projekt tartalmának bemutatása:A vállalkozást 1996-ban alapítottuk, fő tevékenységi körünk az éttermi vendéglátás. 2006. áprilisától egy másik telephelyünkön rendezvényházat üzemeltetünk.

Jelen projekt megvalósítása során egy fagyasztó beszerzésével évtizedes probléma oldható meg számunkra. A jelenleg nem megfelelő szigetelésű eszköz használatával rendkívül sok energiaveszteség adódik, ami nagymértékben növeli energiafogyasztásunkat. Az új berendezés modern technológiával készül, kiváló szigeteléssel van ellátva. A benne tárolt élelmiszerek textúrája jobb minőségben marad meg, nem vizesednek be.

Ezen felül beszerzésre kerül még egy fekete edény mosogatógép, ami segítségével a fekete edény/konyhán használt edények mosogatása válik nagyságrendileg gyorsabbá, egyszerűbbé. Itt szintén energia, víz és vegyszer felhasználása válik költséghatékonyabbá.

A megvásárolni kívánt ipari mosógép, szárítógép és vasalógép beszerzése az éttermi textíliák mosásánál, szárításánál könnyítik meg a személyzet munkáját. Az új berendezések szintén jóval kevesebb energiát, valamint vizet használnak, mint a most működő és mindennapi használatban lévő háztartási gépek.

Az 58,6 kWp teljesítményű napelemes rendszernek köszönhetően áramfogyasztásunk nagy részét, 77%-át ki tudjuk váltani megújuló energiával. Megelőző éves fogyasztásunk 84 000 kWh, a napelemes rendszer által termelt energia várhatóan éves szinten csupán 64 460 kW lesz.

A beruházásoknak köszönhetően a kapacitásunk növelhető megfelelő munkavégzés mellett. Ennek következtében csökken a munkavállalók leterheltsége és a fizikai megterhelés is. A munkakörülmények nagyban javulnak. A jól működő vendéglátó egység stabil munkalehetőséget biztosít a dolgozóknak.

A napelemek felszerelésével a kiadási terheinket tudjuk csökkenteni, ezáltal javul a cég pénzügyi mozgástere, ami szintén a munkavállalók megtartását segíthetné elő.